We hebben heel wat kanalen om ouders en leerlingen te informeren over het reilen en zeilen in De Bron.

 • Voor ouders en leerlingen is er op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief: naast de maandkalender vindt u er informatie over voorbije en toekomstige activiteiten. De nieuwsbrief bevat ook tal van belangrijke mededelingen.
 • Klassenleerkrachten en vakleerkrachten communiceren met de ouders vooral via interventies in Schoolware en via e-mail.
  Resultaten, dagwerkkaarten, attitudekaarten en rapporten zijn voor ouders en leerlingen zichtbaar via het puntenboek op Schoolware.
  Mogen we dan ook vragen om heel regelmatig Schoolware en mailbox te controleren? Zo blijft u op de hoogte.
 • Communicatie met leerlingen buiten de lessen verloopt via Teams. Leraren posten er documenten, opmerkingen, opdrachten. Leerlingen kunnen snel met hun leraars in contact gaan via de Teams-chat. Om dit ordelijk te laten verlopen, ontvingen de leerlingen op de eerste schooldag een overzichtje met enkele communicatierichtlijnen.
 • Op dinsdag en vrijdag kan er klaspost zijn. De leerlingen krijgen informatie mee met uitleg over activiteiten allerhande.
 • Aan het einde van elk trimester brengen we een tweeledig schooltijdschrift uit: het eerste deel heet ‘Druppel’ en het tweede deel, dat voor de leerlingen van de derde graad is bestemd, draagt de naam ‘The Bronx’ en wordt door de zesdejaars van het project ‘Verschreven glorie’ opgesteld.
 • De leerlingen raadplegen best elke dag even de infoschermen op school. Ze kunnen er lezen of er een speciale activiteit gepland staat die dag, of een leerkracht afwezig is en of er dringend nieuws is.
 • Iedereen kan terecht op onze website, https://debrontielt.molenland.be/, voor de kalender en informatie over onze school, sportnieuws, initiatieven van alle mogelijke werkgroepen enz. U vindt er ook verslaggeving van excursies, lezingen en activiteiten.
 • Wie heel dicht op het Bronnieuws wil zitten, kan ons volgen en liken op Facebook en Instagram!

Met vragen of mededelingen kunt u steeds terecht aan het onthaal (051 42 49 00). Van daaruit formuleert men een antwoord of brengt men u in contact met de bevoegde persoon. Als alternatief is er Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op onze website.