Communicatie

We hebben heel wat kanalen om je te informeren over het reilen en zeilen in onze school. Met vragen of mededelingen kan je steeds terecht aan het onthaal (051 42 49 00). Als alternatief is er Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op onze website.

 • Voor ouders en leerlingen is er op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief: naast de maandkalender vind je er informatie over voorbije en toekomstige activiteiten. De nieuwsbrief bevat ook tal van belangrijke mededelingen.
 • Klasmentoren en vakleerkrachten communiceren met de ouders vooral via interventies in Schoolware en via e-mail.
  Resultaten, dagwerkkaarten, attitudekaarten en rapporten zijn voor ouders en leerlingen zichtbaar via het puntenboek op Schoolware.
  Mogen we dan ook vragen om heel regelmatig Schoolware en mailbox te controleren? Zo blijft u op de hoogte.
 • Communicatie met leerlingen buiten de lessen verloopt via Teams. Leraren posten er documenten, opmerkingen, opdrachten. Leerlingen kunnen snel met hun leraars in contact gaan via de Teams-chat. Om dit ordelijk te laten verlopen, ontvingen de leerlingen op de eerste schooldag een overzichtje met enkele communicatierichtlijnen.
 • Op dinsdag en vrijdag kan er klaspost zijn. De leerlingen krijgen informatie mee met uitleg over activiteiten allerhande.
 • Aan het einde van elk trimester brengen we een tweeledig schooltijdschrift uit: het eerste deel heet ‘Druppel’ en het tweede deel, dat voor de leerlingen van de derde graad is bestemd, draagt de naam ‘The Bronx’ en wordt door de zesdejaars van het project ‘Verschreven glorie’ opgesteld.
 • De leerlingen raadplegen best elke dag even de infoschermen op school. Ze kunnen er lezen of er een speciale activiteit gepland staat die dag, of een leerkracht afwezig is en of er dringend nieuws is.
 • Wie heel dicht op het Bronnieuws wil zitten, kan ons volgen op Facebook en Instagram!