Over peer support

Via een unieke samenwerking tussen Rotary Club Tielt, Howest en alle secundaire scholen in Tielt, Ruiselede en Meulebeke werden in het schooljaar 2017-2018 16 leerkrachten, opvoeders en leerlingen opgeleid tot peer support coach. Dit met als doel om peer support te implementeren in elke school. Voor onze school volgende mw. Inge Almey deze opleiding. Samen met mw. Lies Catry trekt zij sinds 2018 de Peer Support groep op onze school..

Peer Support is een methode waarbij jongeren elkaar ondersteunen ter bevordering van een positief schoolklimaat. Met andere woorden: jongeren helpen jongeren.

 

Initiatieven in De Bron

 

Startactiviteit

Op vrijdag 16 maart 2018 kregen de leerlingen bij het binnenkomen op school een paaseitje met de bijhorende vraag: “Bij wie kan jij best je ei kwijt?” “Naar wie ga je eerst bij problemen?” Het populairste antwoord was: vrienden.

De activiteit betekende meteen de start van het Peer Supportproject op school.

 

Talk2Me

Peer Support 28 sept klein

In het schooljaar 2018-2019 volgden in onze school 19 leerlingen de opleiding tot vertrouwensleerling. Hieruit ontstond “Talk2Me”, een groep vertrouwensleerlingen die een luisterend oor biedt aan alle leerlingen die het nodig hebben. Tijdens deze opleiding leerden ze signalen opvangen van en ondersteuning bieden aan leerlingen met problemen en doorverwijzen als het nodig is

 

 

All ears

20181203 Talk2MeAllEarsSiteWaarmee kan je terecht bij Talk2Me?

Je voelt je even niet lekker in je vel? Je ouders zijn net gescheiden? Je hebt ruzie met een vriend(in)? Je bent die hele corona-pandemie zo beu? Je hebt problemen met een vak? Je bent niet gemotiveerd om te studeren? De moed zinkt je soms in de schoenen? Je hebt gebotst met een leerkracht? Met deze en nog zo veel andere problemen kan je bij Talk2Me terecht.

Hoe neem je contact op met de vertrouwensleerlingen?

Leerlingen die op zoek zijn naar een luisterend oor kunnen bij onze vertrouwensleerlingen terecht!

  • Ofwel ga je zelf naar een vertrouwensleerling
  • Ofwel mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

51701498 243624113180468 2154555461976719360 n

Wie zijn de vertrouwensleerlingen?

vertrouwensleerlingen deel 1

vertrouwensleerlingen deel 2