Kompas in het tweede jaar

In een uurtje Kompas proeven onze leerlingen al een klein beetje van het studieaanbod in het derde en het vierde jaar. Concreet kiezen alle tweedejaars op basis van hun interesses twee van de volgende vier invullingen:

 

Bizz4U (belangstellingsgebied economie)

In Bizz4U ontdek je de ondernemer in jezelf! Je start je eigen bedrijf op en ontdekt op een toffe manier wat hierbij allemaal komt kijken. Door 'learning by doing' merk je hoeveel economie er om je heen te vinden is. Laat je ideeën voor een origineel bedrijf maar opborrelen ...

 

CulTuren bij de buren (belangstellingsgebied moderne talen)

Kijk je mee over de (taal)grens? Je maakt kennis met de Waalse cultuur en gewoontes en de Franse taal. Na een gevarieerde verkenning aan de hand van communicatie, muziek, film, humor, internet en sociale media bezoek je de buren op Frans(talig) terrein!

 

Meet&Greet Worldwide (belangstellingsgebied humane wetenschappen)

In Egypte geeft men een slappe handdruk, in Cambodja is een vriendelijke aai over de bol not done. Culturele verschillen kunnen leiden tot ergernis en misverstanden. In dit kompas onderzoeken we specifieke omgangsvormen in diverse landen. Zo leer je menselijk gedrag en cultuur kennen en groeit het besef dat culturele diversiteit een verrijking is.

 

SportL@b (belangstellingsgebied wetenschappen)

Waar sport wint en wetenschap begint!  Wat gebeurt er met je lichaam op grote hoogte? Waarom kies je best voor een sportdrankje? Hoe evolueert je snelheid tijdens het lopen? Schiet uit de startblokken en ga aan de slag met je STEM-vaardigheden in sportaculaire experimenten.