Jouw stem op school

Leerlingenraad

Onze leerlingenraden (1-2-3 en 4-5-6) organiseren op geregelde tijdstippen activiteiten voor alle leerlingen van de school, bv. Warmste Week, Valentijnsbrieven enz.

 

Peer support

Via een unieke samenwerking tussen Rotary Club Tielt, Howest en alle secundaire scholen in Tielt, Ruiselede en Meulebeke werden in het schooljaar 2017-2018 16 leerkrachten, opvoeders en leerlingen opgeleid tot peer support coach. Dit met als doel om peer support te implementeren in elke school. Voor onze school volgende mw. Inge Almey deze opleiding. Samen met mw. Lies Catry trekt zij sinds 2018 de peer supportgroep op onze school.

Peer support is een methode waarbij jongeren elkaar ondersteunen ter bevordering van een positief schoolklimaat. Met andere woorden: jongeren helpen jongeren.

Onze peer supporters zijn 's middags te vinden in De Cocon, een gezellige plek voor rustige activiteiten en verbindende gesprekken!

 

Ouderraad

De ouderraad is een enthousiast team dat een viertal keer per schooljaar samenkomt om te vergaderen en dat enkele activiteiten verzorgt: een ijsjesverkoop tijdens de opendeurdag, het bemannen van de bar tijdens de Bronquiz …

Deze opbrengst gaat integraal naar projecten ten voordele van onze leerlingen. Zo werd recent nog tuinmeubilair aangekocht. Bovendien is een goede communicatie met de directie een belangrijke troef.

De ouderraad is steeds op zoek naar nieuwe leden. Je kan de ouderraad bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schoolraad

Opdracht

In de schoolraad krijgen de personeelsleden, de ouders, de leerlingen en de lokale gemeenschap inspraak in het dagelijkse onderwijsgebeuren op school. Samen met het schoolbestuur komen zij op voor de christelijke en humane opvoeding van de leerlingen.

Samenstelling

De schoolraad is als volgt samengesteld:

 • voorzitter: mevrouw Inge Almey
 • secretaris: de heer Maarten Huvaere
 • leden
  • namens het personeel: mevrouw Inge Almey, de heer Maarten Huvaere
  • namens de leerlingen: Joseph Cecat, Marte Mauws
  • namens de ouders: de heer Wouter Coucke, de heer Lode Desplentere
  • namens de lokale gemeenschap: de heer Johan Desoppere, de heer Hugo Verkest