English in Action

Tijdens de zomervakantie, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus 2024, organiseren we in samenwerking met het Britse taalinstituut English in Action een week waarin de toekomstige eerstejaarsleerlingen van De Bron, onze huidige eerstes, tweedes en derdes een initiatiecursus Engels kunnen volgen.

Deze taalweek wordt geleid door een team native speaking-docenten van het Britse taalinstituut English in Action in Canterbury. Alle lessen vinden plaats op school.

Je vindt de inschrijvingsdocumenten onderaan deze pagina.

Wat is 'English in Action'?

English in Action - www.englishinaction.be - is een organisatie met jarenlange ervaring in het verzorgen van lessen in de Engelse taal en cultuur. De organisatie is actief in meer dan vierhonderd scholen in twintig landen. Het is het enige bedrijf in zijn soort met een EAQUALS-status (The European Association of Quality Language Services, www.eaquals.org).

Het EiA les-opzet is een kostenbesparend alternatief voor het volgen van een talencursus in Groot-Brittannië zelf en biedt uw kind een unieke kans zijn/haar Engelse spreekvaardigheid te verbeteren en met meer zelfvertrouwen te communiceren.

Over de cursus

  • De jongens en meisjes krijgen vijf dagen lang, zes lesuren per dag een intensief Engels taalbad en worden ook ondergedompeld in de Britse cultuur.
  • De lessenreeks wordt gegeven door gekwalificeerde native speaking-docenten die hiervoor uit Groot-Brittannië overkomen.
  • De docenten werken sterk interactief, met dialoog, discussies, quiz, presentaties, rollenspel en sketches.
  • Elke leerling krijgt een English in Action-werkboek, een pen en een map.
  • Iedere leerling krijgt een certificaat van deelname met een beschrijving van de cursus.

Doelstellingen

  • Spreekvaardigheid. De EiA-cursus stelt de jongeren in staat om dagdagelijks Engels te spreken, waardoor de drempel om in een ‘vreemde taal’ te communiceren veel lager wordt. Een absolute meerwaarde bij het aanvatten of verderzetten van een CLIL-traject.
  • Zelfvertrouwen. Tijdens de EiA-week ervaren de leerlingen hoe het is zich uit te moeten drukken in een Engelssprekende omgeving. De docent creëert een ontspannen lessfeer, waarin doelgericht wordt gewerkt aan een effectieve en zelfbewuste communicatie in het Engels.
  • Motivatie. De motivatie van leerlingen om zich in het Engels uit te drukken wordt verhoogd door het feit dat de EiA-docenten de Nederlandse taal niet beheersen. Hierdoor worden de jongens en meisjes aangemoedigd om hun creatieve kant in te zetten (bv. het gebruik van lichaamstaal, uitbeelden of het bedenken van alternatieve woorden), net zoals ze dat ‘in het echt’ in het buitenland zouden moeten doen.

Praktisch

Voor wie?

De initiatiecursus is bestemd voor de toekomstige eerste- en tweedegraadsleerlingen van De Bron. Er wordt in leeftijdsniveaus gewerkt.

Wanneer? 

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus 2024 (iedere dag van 09.00 u. tot 15.50 uur). De cursus wordt afgesloten met een show op vrijdag 23 augustus om 15 uur. De ouders zijn hierop van harte welkom.

Kostprijs?

De kostprijs voor de volledige zomercursus bedraagt 180 euro per leerling.

Lunch?

Wie de zomercursus volgt, brengt zelf een lunchpakket en wat drank mee.

Inschrijven zomer 2024

Inschrijvingsformulier voor toekomstige eerstejaars.

Inschrijvingsformulier voor toekomstige tweede-, derde- en vierdejaarsleerlingen. (Download het document, druk het af en bezorg een ondertekend exemplaar aan de school.)