De infosessie over het hoger onderwijs voor onze zesdejaars vond plaats op maandag 12 oktober 2020.

Hieronder leiden we toe naar de websites van de verschillende instellingen in het hoger onderwijs.

  • Universiteit Gent publiceerde een speciale editie van haar communitymagazine op www.UGent.be/durfdenkenstudiekeuze. Zesdejaars vinden er info en tips, en kunnen er even proeven van het studentenleven in de stad.
  • KU Leuven ontwikkelde het Luci-platform (www.luci.be) als online hulp bij het maken van een studiekeuze. Leerlingen kunnen er academische vaardigheden testen en het hoger onderwijs, het opleidingsaanbod en hun toekomst verkennen. Op www.kuleuven.be/toekomstigestudenten vinden ze informatie over openlesdagen en info-momenten, en kunnen ze infobrochures downloaden.
  • Naast de universiteiten, kiezen onze leerlingen wat de hogescholen betreft in hoofdzaak voor een opleiding aan katholieke hogeschool VIVES, Howest, Hogeschool Gent en de Arteveldehogeschool in Gent. Op de websites van deze instellingen zijn het uitgebreide studieaanbod en de infomomenten te vinden.

De West-Vlaamse SID-IN beurs waarop alle instellingen van het hoger onderwijs hun aanbod voorstellen, vond dit jaar online plaats.

Op donderdag 11 februari 2021 vertellen oud-leerlingen onze zesdejaars over hun ervaringen in het hoger onderwijs en geven ze info over hun studierichtingen.