Dankzij een zelfgemaakt filmpje over ‘Equality’ werden onze 30 leerlingen uit het zesde jaar van de studierichting Humane Wetenschappen geselecteerd voor deelname aan ‘Euroscola’. Op vrijdag 18 januari 2019 vertegenwoordigen zij ons land voor een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting in het Europees Parlement in Straatsburg.

Concreet houdt dit in dat onze leerlingen in het Europees Parlement samen met 500 andere 17- tot 18-jarige jongeren uit héél Europa in internationaal gemengde ‘committees’ zullen schrijven aan resoluties die in de algemene vergadering later die dag zullen worden voorgesteld.

Het is uitzonderlijk dat één school liefst 30 leerlingen mag afvaardigen naar Euroscola. We zijn dan ook bijzonder fier op de reeds geleverde prestatie van onze leerlingen.

In hun filmpje voeren ze een krachtig pleidooi voor gelijkheid, broederlijkheid en humaniteit tegen de achtergrond van actuele economische en sociale uitdagingen in Europa en in de wereld. Met een kritische stem willen ze onze Europese politieke vertegenwoordigers wakker schudden en hen op hun verantwoordelijkheden wijzen.

“We are all equal, we are one people, we are Europe” – de slotzin uit het filmpje vormt de baseline van deze geëngageerde jongeren die hun stem willen laten horen. We wensen hen een boeiende ervaring toe in Straatsburg!

Bekijk het filmpje met de Europese boodschap die onze leerlingen met Europeanen willen delen hieronder.

Meer info over onze internationale projecten vind je hier!

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=d9aTnin6Li0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2hLWq97AIeP2F4Gx-XRQbuchBy4C5ngOmXqtsS8_FoS0aLkX4MF0aOW5o

 

 

 

 

 

 

 

 

{/youtube}