Nieuwe richting: Moderne talen

Vanaf schooljaar 2021-2022 bieden we nieuw in De Bron in het derde jaar de studierichting Moderne Talen aan! Naast de studierichtingen Economische wetenschappen, Natuurwetenschappen, Grieks-Latijn, Latijn en Humane wetenschappen is er met deze aanvulling een breed aanbod in de gemoderniseerde tweede graad. Lees hier meer over ons studieaanbod!

Emmanuel en Juul naar 2de ronde JON

Emmanuel Obiringa (4WETb) en Juul Fraeyman (4LAT5a) konden zich plaatsen voor de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Proficiat! De tweede ronde vindt plaats op woensdag 5 mei. Een hartelijk dankjewel aan alle leerlingen die deelnamen, en alvast veel succes aan Emmanuel en Juul voor ronde twee!

Corona-update 25 maart 2021

In de week van 29 maart tot en met vrijdag 2 april blijven de proefwerken voor de leerlingen van de eerste en tweede graad doorgaan zoals gepland op school. De leerlingencontacten verlopen digitaal. Voor de leerlingen van het vijfde en het zesde jaar is er geen contactonderwijs, noch afstandsonderwijs. Klik op dit bericht om meer te lezen.

Zesdes brouwen eigen 'Brons' bier

In hun project toegepaste wetenschappen, brouwen de zesdejaars hun eigen 'Brons' bier. Van steriliseren van het materiaal, over het toevoegen en mengen van alle ingrediënten, het bepalen van het alcoholgehalte tot het bottelen en de tweede gisting ... onze leerlingen doorlopen alle nodige stappen. Al vermoeden we dat ze zeker ook uitkijken naar het proeven ... Wij stiekem ook ...