Vijfdes surfen op sportdag

Op hun sportdag op vrijdag 16 september trokken onze vijfdejaars naar Surfclub Windekind in Koksijde voor een initiatie golfsurfen en 'giant stand up paddle'. Het koude weer aan de kust liet geen volledig dagprogramma aan zee toe. Er kwam daarom nog een halve dag Sun Parks in de plaats.

Bezinningsdag voor zesdes

Op vrijdag 16 september trokken onze zesdejaars op bezinningswandeling. In de omgeving van de Poelberg, Aarsele of Markegem dachten onze leerlingen na over zichzelf en hun relatie tot de ander en de omgeving. Het werden zinvolle tochten, met tijd voor stilte, meditatie, gesprek en vertrouwensspelen.

Workshops leren leren

Hoe plan je iets in je digitale agenda? Hoe organiseer je je locker en je schooltas? Hoe pak je studeren en plannen aan? Het zijn maar enkele vragen die op woensdagvoormiddag 14 september een antwoord kregen tijdens de workshops leren leren voor onze eerstejaarsleerlingen! Meer foto's op onze sociale media.

Zonnepanelen geplaatst

Voortaan is ons elektriciteitsverbruik een pak duurzamer dankzij de plaatsing en installatie van deze zonnepanelen op het dak van ons schoolrestaurant! Veel dank aan Santiago Deruyck (leerling uit 6EMT) die met zijn drone de beelden maakte!

Schooljaar opgestart

Op 1 september startten we het nieuwe schooljaar op. Vooral voor onze nieuwe eerstejaars was het een bijzonder dag. Naast een voormiddag in het teken van kennismaking en administratie, ontmoetten ze in de namiddag hun peter of meter uit het zesde jaar. Deze 'ervaringsdeskundige' zal hen verder op weg helpen bij het 'Bronse' leven. We wensen al onze leerlingen een schitterend schooljaar toe, met "vertrouwen uitstralen" als (pastoraal) schooljaarthema. Meer foto's vind je op onze sociale media.